Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BCR majorează avansul la creditele ipotecare și imobliare

bcr

BCR a majorat de luni la 35% avansul la creditele ipotecare si imobliare, reducând în acelasi timp perioada maxima de rambursare la 25 de ani, pe fondul noului context legislativ care permite clientilor sa renunte la dreptul de proprietate asupra imobilului care constituie garantia creditului.

"Ne aflam într-un context economic în care prioritatea noastra, a tuturor, trebuie sa ramâna stabilitatea României prin atragerea permanenta de capital și prin creșterea resurselor de dezvoltare, iar bancile au rolul de a susține producerea de valoare în societate, însa la fel ca întreaga societate, nu pot evolua într-un cadru care restrânge capacitatea de valorificare a potențialul de susținere. BCR va monitoriza îndeaproape piața și impactul legislației în vederea ajustarii adecvate a politicilor de creditare", a declarat, potrivit Mediafax, Dana Demetrian, vicepreședinte Retail&Private Banking al BCR.

Modificarea avansului de la 15% la 35% este însoțita și de creșterea sumei minime care putea fi împrumutata de la 22.000 lei la 45.000 lei, dar și de scaderea perioadei maxime de rambursare a creditului de la 30 ani la 25 ani.

Condițiile și caracteristicile pentru creditul Prima Casa nu vor suferi nicio modificare.

Potrivit unei simulari realizata de BCR, pentru un apartament de 200.000 lei, avansul minim va fi de 70.000 lei, iar valoarea creditului de 130.000 lei, pe 25 de ani, la un DAE de 4,54%. Anterior, la un avans de 15%, clientul putea împrumuta pâna la 170.000 lei, pe 30 de ani, la DAE de 4,48%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.