Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beata Szydlo: Varşovia 'nu va ceda niciodată la un ultimatum' european

www.euractiv.com
Beata Szydlo

Şefa guvernului polonez, Beata Szydlo, a declarat vineri că guvernul său 'nu va ceda niciodată la un ultimatum', referindu-se la Comisia Europeană, cu câteva zile înainte de publicarea de către aceasta din urmă a unui 'aviz' sub formă de avertisment la adresa Varşoviei, relatează AFP. 

Într-o intervenţie plină de emoţie, Beata Szydlo a cerut parlamentului să 'răspundă solidar la atacurile care vizează Polonia'. Ea a reacţionat indirect la publicarea într-un ziar polonez a unor scurgeri de informaţii despre 'avizul' ce urmează să fie dat publicităţii luni de către Comisia Europeană cu privire la statul de drept în Polonia şi care este foarte sever faţă de guvernul conservator, condus de partidul Dreptate şi Justiţie (PiS). 

Îngrijorarea Comisiei vizează în principal reforma Tribunalului Constituţional iniţiată de guvernul premierului Beata Szydlo, la originea unei crize profunde în Polonia, contestată de asemenea de Bruxelles.

Beata Szydlo a denunţat 'anumiţi membri' ai Comisiei Europene, acuzându-i că vor să 'distrugă UE', în contextul actualului conflict între Bruxelles şi Varşovia, inclusiv în problema Tribunalului Constituţional polonez. 

'Pot spune că există în Comisia Europeană din ce în ce mai mulţi dintre cei care vor să distrugă Uniunea Europeană şi nu vor s-o vadă dezvoltându-se', a spus şefa guvernului de la Varşovia. 

Partidul său a depus un proiect de rezoluţie care face apel la un 'răspuns la atacul împotriva suveranităţii Poloniei'. 

'Poloniei îi este ruşine pentru voi, voi profanaţi Constituţia', a lansat Szydlo, adresându-se liderului principalului partid de opoziţie, Platforma Civică (PO, centrist), Grzegorz Schetyna. Guvernul acuză opoziţia că incită Comisia Europeană să critice guvernul. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.