Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Mahler, despre controversele din jurul AstraZeneca: 'Nu avem date științifice care să facă legătură între tromboză și administrarea unui vaccin'

captura Digi 24
Beatrice Mahler

Medicul Beatrice Mahler, directorul Institutului „Marius Nasta” din București, spune că până în momentul de față nu există date științifice care să facă legătură între tromboze și vaccinul împotriva COVID. România a decis continuarea campaniei de vaccinare cu serul AstraZeneca, în ciuda deciziei luate de alte țări, care au suspendat folosirea acestor vaccinuri.

ALERTĂ - Creștere abruptă a numărului de cazuri noi: România trece de 6000 de infectări pe zi

„Până în acest moment, din datele științifice care sunt publicate, nu există nici măcar o singură dovadă de tromboză indusă de vaccin. Noi cred că ar trebui să mergem mai departe de acest aspect și să știm ce se întâmplă de fapt într-o tromboză a vaselor atunci când sângele se coagulează în vase. Și să nu uităm că riscurile care duc la coagularea sângelui în vase țin de patologiile pe care le are pacientul sau de scăderea unor factori care ne protejează împotriva acestor tromboze. Nu avem date suficiente despre cazurile care au avut astfel de evenimente nefericite și cu siguranță trebuie făcute publice aceste date pentru a avea informații transparente și corecte. Însă din informațiile pe care le avem până acum și din recomandările Agenției Europene (a Medicamentului - n.r.) nu avem date științifice care să facă legătură între tromboză și administrarea unui vaccin”, a declarat dr. Beatrice Mahler marți, la Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.