Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor (PSD): În anul dedicat Centenarului, fonduri suplimentare pentru instituțiile culturale

Beatrice Tudor

Deputatul PSD de București Beatrice Tudor, secretar al Comisiei pentru Cultură și Mass-Media al Camerei Deputaților susține că bugetul de stat pentru 2018 prevede creșteri pentru majoritatea instituțiilor publice care vor dezvolta programe și activități menite să marcheze Centenarul. În acest sens, Beatrice Tudor dă drept exemplu Ministerul Culturii și Identității Naționale, care are o creștere de peste 50% și care va duce greul programelor și proiectelor dedicte Marii Uniri, dar și Institutul Cultural Român, ale cărui fonduri sunt în creștere cu 33% față de anul trecut.

“Bugetul pe 2018 reflectă angajamentul Guvernului și al majorității parlamentare de a sprijini consistent Centenarul Marii Uniri. Ministerul Culturii și Identității Naționale și Institutul Cultural Român, beneficiază de cele mai importante creșteri, 50%, respectiv 33%. Este și normal având în vedere programele dedicate Centenarului pe care aceste două instituții le vor implementa în 2018, în țară sau în străinătate. Acest angajament al Guvernului de a sprini în mod suplimentar cultura în anul în care aniversăm 100 de ani de la Marea Unire este un semn de respect față de români” a declarat Beatrice Tudor.

Deputatul PSD a amintit faptul că instituțiile publice de presă au primit la rândul lor fonduri suplimentare pentru proiecte sau programe dedicate Centenarului, amintind Societatea Română de Radiodifuziune, care are o creștere de 8% față de anul trecut, dar și Agerpres, care are o creștere de 7%. “Sunt prevăzute suplimentări de fonduri și pentru instituțiile publice de presă care vor dezvolta propriile acțiuni dedicate Centenarului, pe lângă mediatizarea acțiunilor realizate de celelalte instituții ale statului român”, a mai afirmat Beatrice Tudor.

În opinia deputatului PSD, bugetul pentru anul 2018 este construit responsabil și echilibrat pe dimensiunea de cultură și mass-media. “Nici nu se fac excese, în sensul aruncării în mod inutil cu bani, dar nici nu este un buget de avarie. Este un buget echilibrat și construit responsabil pentru o țară cu posibilitățile României, într-un an cu o sărbătoare națională importantă”, mai spune Beatrice Tudor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.