Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatrice Tudor (PSD): Combaterea violenței în familie trebuie să devină o prioritate atât pentru Parlament cât și pentru Guvern

facebook.com
Beatrice Tudor Betty

Deputatul PSD de București, Beatrice Tudor, a declarat, în contextul în care sâmbătă, 14 octombrie, în București va avea loc marșul “Împreună pentru siguranța femeilor”, că elaborarea de politici publice care să combată agresiv și eficient flagelul violenței în familie trebuie să devină o prioritate atât pentru Parlament, cât și pentru Executiv.

“Subiectul violenței în familie devine din ce în ce mai frecvent pe agenda opiniei publice. Societatea este preocupată și îngrijorată. Mediul civic trage numeroase semnale de alarmă. Violența în familie este un fenomen care nu se poate trata cu leacuri punctuale, de etapă. Este nevoie de o abordare sistemică, care să fie o prioritate în elaborarea de politici publice eficiente și susținute din toate punctele de vedere. Victimele și potențialele victime așteaptă un cadru de politici publice care să ofere protecție reală, intervenție rapidă, monitorizarea agresorilor și descurajarea potențialilor agresori, precum și pedepse pe măsura faptelor. Iar pentru victime este necesar și un sistem de sprijin real. Acestea trebuie să fie liniile care să ghideze activitatea de combatere a fenomenului violenței în familie”, consideră Beatrice Tudor.

Deputatul social democrat a încurajat cât mai multe femei să se alăture marșului de sâmbătă, subliniind totodată că violența în familie nu este o problemă de gen, deși majoritata covârșitoare a victimelor, peste 90%, sunt femei. “Violența în familie este o problemă a societății, nu este doar o problemă a femeilor”, a mai spus Beatrice Tudor.

Citeşte şi: PSD a HOTĂRÂT: Directive de ULTIMĂ ORĂ privind relaţia cu Guvernul - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.