Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beatriz Haddad Maia s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros

Roland Garros

Beatriz Haddad Maia, cap de serie numărul 14, a devenit prima braziliancă care ajunge în semifinalele Roland Garros în Era Open, după ce a învins-o miercuri pe Ons Jabeur, favorita numărul 7, cu 3-6, 7-6(5), 6-1, în 2 ore și 29 de minute.

Singura altă braziliancă care a mai ajuns în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, dar nu în Era Open, a fost Maria Bueno, de șapte ori campioană la turnee majore, la US Open 1968. Bueno, care a decedat în 2018 la vârsta de 78 de ani, a ajuns în semifinale la Roland Garros în cinci rânduri înainte de Era Open, inclusiv o cursă până în finala din 1964, conform Mediafax.

Înainte de aceste două săptămâni, Haddad Maia, în vârstă de 27 de ani, nu trecuse de turul al doilea în 11 participări anterioare pe tablouri principale de Grand Slam. De asemenea, ea nu câștigase niciun set în fața lui Jabeur în cele două întâlniri anterioare.

Ea a rectificat ambele statistici într-un mod memorabil. Patru dintre cele cinci meciuri ale lui Haddad Maia la Paris au ajuns la trei seturi, inclusiv victoria, după ce a salvat minge de meci, în turul al treilea, împotriva Ekaterinei Alexandrova și triumful în cel de-al zecelea cel mai lung meci din Era Open împotriva Sarei Sorribes Tormo, în turul al patrulea.

Înfrângerea lui Haddad Maia în fața lui Jabeur este a noua victorie din carieră în Top 10, și prima pe scena unui turneu de Grand Slam. Ea avansează în cea de-a doua semifinală la nivel de turneu din 2023, după cea de la Abu Dhabi din februarie.

Ea o va înfrunta fie pe Iga Swiatek, principala favorită, fie pe Coco Gauff, cap de serie numărul 6.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.