Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC a stabilit macheta buletinului de vot pentru europarlamentare - Cum va arăta documentul pe care îl primesc românii în secțiile de votare

Biroul Electoral Central (BEC) anunță că în data de 29 aprilie 2024, la ora 15:00, a avut loc stabilirea machetei buletinului de vot pentru alegerile membrilor din România în Parlamentul European și pentru autoritățile administrației publice locale din același an.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea membrilor BEC și a delegaților formațiunilor politice care concurează la alegerile europene din 2024, inclusiv candidați independenți fără reprezentanți în BEC.

Toți membrii BEC și reprezentanții candidaților prezenți au validat prin semnătură pe procesul-verbal că simbolurile electorale numele partidelor și alianțelor politice, numele și prenumele candidaților, precum și abrevierile partidelor din care provin candidații alianțelor electorale și numele candidaților independenți sunt corect reprezentate și vizibile pe buletinul de vot.

UDMR se va afla pe prima poziție a buletinului de vot la alegerile europarlamentare, iar pe locul doi Alianța electorală PSD PNL. Urmează Partidul Reînnoim Proiectul European al României, Alianța AUR, PUSL și Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei.

De asemenea, urmează Alianța România Socialistă, PRM, Partidul Patrioților, Partidul Alternativa Dreaptă, Partidul SOS România și Partidul Diaspora Unită, ca formațiuni sau alianțe care nu au reprezentanți în Parlamentul European.

Pe ultimele poziții se vor afla candidații independenți în ordinea înregistrării candidaturilor, respectiv Paula Marinela Pîrvănescu, Vlad Gheorghe, Nicu Ștefănuță și Silvestru Șoșoacă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.