Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC a validat candidaturile altor doi independenți la alegerile europarlamentare din 26 mai

Inquam Photos/ Octav Ganea
Biroul Electoral Central

Biroul Electoral Central a validat, în ședința de sâmbătă, candidaturile altor doi independenți, George Simion și Peter Costea, la alegerile europarlamentare din 26 mai. . De asemenea, BEC a respins candidaturile a patru independenți, potrivit Mediafax.

Candidaturile independenților George Simion și Peter Costea la alegerile europarlamentare din 26 mai au fost validate, sâmbătă, de Biroul Electoral Central.

De asemenea, BEC a admis candidaturile Partidului Social Democrat Independent, ale Blocului Unității Nationale, ale Partidului Socialist Român și, parțial, candidaturile partidului PRO DEMO.

Totodată, au fost invalidate candidaturile Partidului România Noastră, Partidului Forța Pensionarilor, partidului Dreapta Liberală, Partidului Comunitar din România, Partidului România Mare, Partidului Neamul Românesc, Partidului Noua Românie, precum și candidaturile independenților Ilie Rotaru, Sevastița Dumitrache, Luminița Velciu și Gabriela Ștefania Nuț.

Citește și: Viorica Dăncilă, la 15 ani de la aderarea României la NATO- Ne-am asumat responsabilităţile de furnizor de securitate în regiunea noastră şi în operaţiuni

Anterior, Biroul Electoral Central a admis pentru alegerile europarlamentare din 26 mai listele a nouă partide și candidatura unui independent. De asemenea, BEC a respins candidații a trei partide și doi independenți, unul dintre ei având doar patru semnături de susținere.

Astfel, fuseseră admise listele de candidați depuse de PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP şi PRU. De asemenea, BEC a admis joi candidatura Gregorianei Carmen Tudoran, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş.

În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a partidelor.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.