Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC, anunț de ULTIMĂ ORĂ - Când vom afla REZULTATELE FINALE de la europarlamentare

BEC
BEC Biroul Electoral Central

Purtătorul de cuvânt al BEC Marian Muhuleț a declarat, pentru MEDIAFAX, că rezultatele finale la europarlamentare vor fi anunțate luni, după ora 14.00. Acesta a precizat că un anunț ar fi trebuit să fie făcut inițial vineri, însă în contextul vizitei Papei Francisc ședința a fost reprogramată.

„Luni, pentru că din cauza restricțiilor de circulație nu ne putem întâlni. Tot centrul este închis. Mai așteptăm niște comunicări prin Poșta Militară, de la trei BEJ care nu pot ajunge astăzi (vineri - n.r.). Din aceste cauze obiective ne întâlnim luni, pentru că altfel ar fi fost astăzi, mâine (sâmbătă - n.r.) cel târziu. Luni, la ora 14.00, avem ședință la BEC”, a afirmat Marian Muhuleț, vineri pentru MEDIAFAX.

Ultima informare a Biroului Electoral Central a fost făcută, marți. Astfel, rezultatele parţiale centralizate după numărarea a aproximativ 96 % dintre voturile exprimate la alegerile europarlamentare, iar cifrele sunt: PNL- 26,89%, PSD-22,89 %, USR-PLUS-21,78%.

Reacție EXPLOZIVĂ la vizita Papei - 'Se află în vizită în România, nu în Transilvania autonomă: Nu trebuie să acceptăm maghiarizarea acestui eveniment'

Pro România a obţinut 572.515 voturi (6,57%), UDMR are 472.359 de voturi (5,42%), PMP a obţinut 500.549 de voturi (5,75%). „Restul formaţiunilor sunt sub pragul de 5 %”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Marian Muhuleţ.

Totodată, potrivit datelor BEC, la referendumul pe teme de justiţie, aproape 6 milioane de alegători au votat „Da” pentru întrebările de pe buletinele de vot, arată reprezentanții BEC.

Conform instituției, la referendumul pe teme de justiţie, din 7.229.939 de participanţi, 5.864.980 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. La întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 5.745740 de răspunsuri au fost favorabile.

La alegerile prezidențiale din 2014, turul al doilea de scrutin a avut loc pe 16 noiembrie, iar în patru zile au fost anunțate rezultatele finale. Tot în patru zile au fost anunțate și rezultatele finale la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014.

Alegerile europarlamentare în acest an au avut loc pe 26 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.