Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC le dă o lovitură alegătorilor analfabeţi

bec

Biroul Electoral Central a luat trei hotărâri în şedinţa de joi, 9 octombrie. Una dintre acestea loveşte direct în alegătorii care nu ştiu să citească. Astfel, votanţii analfabeţi nu vor avea dreptul să fie însoţiţi în cabina de vot.

Decizia se referă la aplicarea prevederilor art. 44 alin. (8) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, în sensul că neştiinţa de carte nu este apreciată ca fiind motiv temeinic pentru însoţirea alegătorilor în cabina de votare.

Articolul interpretat menţionează următoarele: "Prezenţa oricărei persoane în cabinele de vot, în afara celei care votează, este interzisă. Alegătorul care, din motive temeinice, constatate de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, nu poate să voteze singur are dreptul să cheme în cabina de votare un însoţitor ales de el, pentru a-l ajuta. Acesta nu poate fi din rândul persoanelor acreditate, al membrilor biroului electoral al secţiei de votare sau al candidaţilor."

Celelalte două decizii luate de BEC se referă la "respingerea ca neîntemeiată a contestaţiei formulate de Partidul Miscarea Populară — Filiala Cluj împotriva Deciziei nr. 1 din 07.10.2014, adoptată de Biroul Electoral Judeţean Cluj nr. 13" şi "proces-verbal încheiat cu ocazia prezentării machetei buletinului de vot care va fi folosit la alegerile pentru Presedintele României din anul 2014".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.