Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC luat cu asalt de romanii din strainatate

protest

Romanii din strainatate sunt extrem de nemultutmisi privind modul de desfasurare a alegerilor prezidentiale de duminica. Multi dintre ei nu au reusit sa voteze, iar cei care au reusit au fost nevoiti a stea ore in sir la cozi interminabile. De aceea ei iau acum cu asalt Biroul Electoral Central si cer ca alegerile de duminica sa fie reluate, iar pentru alegerile din turul doi sa fie organizate mai multe sectii de votare.

Romanii din Marea Britanie si din Germania au depus deja petitii la BEC pentru a cere reluare alegerilor si suplimentarea sectiilor de votare. Ei acuza lipsa de personal si procedura greoaie de vot care a dus la o proasta organizare si la un proces de votare complet ineficient.

Petitia romanilor din Marea Britanie a fost semnata de 200 de persoane si cuprinde urmatoarele:

"Catre Biroul Electoral Central,

In cadrul turului I de scrutin pentru alegerile prezidentiale din 2014, desfasurate pe 2 Noiembrie 2014, conditiile de votare de la Ambasada Romaniei la Londra si de la Institutul Cultural Roman nu au fost suficiente pentru a permite votul tuturor celor care au dorit sa isi exercite acest drept fundamental.

De aceea, solicitam reluarea votului la sectiile de votare din Londra. Solicitam, de asemenea, mai multe sectii de votare pentru cel de‐al II‐lea tur de scrutin."

Romanii din Germania, in petitia lor catre BEC, cer reluarea alegerilor de la Suttgart si in solicitarea lor fac demonstratia matematica a faptului ca cele 5 persoane din comisia de votare au fost insuficiente pentru numarul de circa 5.000 de persoane prezente la sectia de vot, informeaza hotnews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.