Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC, precizări la CALD privind POSIBILĂ ANULARE a voturilor de o secție din România, după o greșeală a președintelui

vot-urna-alegeri

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț, a declarat duminică, într-o conferibnță de presă, că aplicarea ștampilei de control pe prima pagină a buletinelor de vot nu reprezintă un motiv de nulitate, conform Mediafax.

Citește și: SCANDAL Viorica Dăncilă a fost CERTATĂ de un cetățean de la vot: 'Nu se poate să fim umiliți, să stăm la coadă, ca la coadă la ulei și pâine'

”Nu este un motiv de nulitate. Biroul Electoral Central a răspuns mai multor solicitări, indicând articolul 49, litera f din legea 33/2007, care precizează foarte clar motivele de nulitate pentru buletinele de vot. (...) Votul este valabil în cazul în care, deși ștampila aplicată a depășit limitele patrulaterului, opțiunea alegătorului este evidentă. Aplicarea ștampilei de control a secției de votare în orice altă poziție decât pe ultima pagină nu este motiv de nulitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleț.

În spațiul virtual au apărut temeri potrivit cărora buletinele de vot care au aplicată ștampila de control pe prima pagină vor fi invalidate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.