Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BEC, sesizat cu privire la candidatura „agramatei” Maria Grapini

scrisoare_pompiliu_alamorean

Prin intermediul unei scrisori deschise, Alămorean cere ca Maria Grapini să fie supusă unui examen înainte de a i se permite să candideze. Deşi se referă iniţial doar la candidata PC, prin formularea de la finalul scrisorii, fostul primar dă de înţeles că toţi candidaţii ar trebui testaţi în domeniul limbilor străine.

Vă rog în numele candidaturii Timişoarei la Capitală Culturală Europeană să instituiţi o Comisie sub Dvs. cu concursul ministerului Învăţământului, care într-o sală de clasă să ceară «agramatei» Maria Grapini, ca la bacalaureat-proba scrisă: să traducă 1 pagină din Constituţia României într-o limbă internaţională: engleză, franceză, spaniolă, sau germană! Sub nota 8 (opt), candidatura respectivului candidat/ă SE RESPINGE!”, scrie Pompiliu Alămorean.

Răspunsul fostului ministru

„Domnul Alămorean e cunoscut pentru astfel de ieşiri. Dacă nu ştie, în Parlamentul European fiecare ţară vorbeşte limba ţării respective şi este de preferat să se vorbească în limba ţării respective tocmai pentru cunoaşterea limbii ţării membre a Uniunii Europene. E dreptul fiecărui cetăţean să propună orice. Orice om este jignit dacă se lasă jignit. Trebuie să vezi din partea cui vine. Din punctul meu devedere, domnul Alămorean de 24 de ani numai vorbeşte, dar nu a făcut nimic concret. Eu de 24 de ani muncesc aici şi cred că am făcut nişte lucruri utile pentru români, dacă mă uit numai la ultimele 24 de legi pe care le-am făcut ca ministru pentru mediul de afaceri. Aşa că eu respect că în democraţie oamenii au dreptul să vorbească. Sigur, până la limita încălcării eticii, moralei, până la urma buna creştere. Dar asta nu poţi să o mai dai unui om care a depăşit o anumită vârstă”, a comentat Maria Grapini, pentru stiripesurse.ro.

scrisoare_pompiliu_alamorean

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.