Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beckenbauer, acuzat că a primit plăți suspecte de la FIFA

FIFA

Fostul director de Finanțe al FIFA, Markus Kattner, l-a acuzat pe germanul Franz Beckenbauer că a primit plăți suspecte de la FIFA într-un cont din Gibraltar în legătură cu Cupa Mondială 2010 din Africa de Sud, relatează cotidianul Bild, citat de EFE. Kattner, concediat în mai anul trecut, a declarat pentru justiția elvețiană că FIFA a asumat plata a cel puțin 1,7 milioane de euro. Prin această sumă, Federația sud-africană de fotbal urma să-i răsplătească pe Beckenbauer și pe asociații acestuia, Andreas Abold și Fedor Radmann, pentru consilierea oferită în vederea candidaturii la organizarea Mondialului 2010. Africa de Sud a primit în cele din urmă organizarea acestei competiții.

Potrivit Bild, în 2005, la un an după ce Africa de Sud a primit organizarea turneului, federația din această țară avea probleme financiare, astfel că președintele său a cerut ajutorul FIFA. Ziarul german scrie că secretarul general de atunci al FIFA, Urs Linsi, a ordonat personal plata facturilor, în ciuda faptului că forul fotbalistic mondial, conform statului său, nu poate asuma plata costurilor legate de candidaturi.

Asociații lui Beckenbauer, Radmann y Abold, ar fi primit banii direct, în timp ce fondurile pentru "Kaiser" ar fi fost transferate în contul unei firme din Gibraltar. Aceste plăți fac obiectul investigațiilor deschise de justiția elvețiană în legătură cu suspiciunile de gestiune neloială, escrocherie și spălare de bani care-l vizează pe Beckenbauer, fostul președinte al comitetului de candidatură a Germaniei la organizarea Mondialului 2006.

Radmann, doi foști președinți ai Federației Germane de Fotbal (DFB), Theo Zwanziger și Wolfgang Niersbach, și fostul secretar general al acestui for, Horst-Rudolf Schmidt, sunt investigați pentru aceleași capete de acuzare, în legătură cu intenția de a cumpăra voturi pentru ca Germaniei să-i fie atribuită organizarea Mondialului. În octombrie 2015, Der Spiegel a scris despre o plată suspectă de 6,7 milioane euro. Cu acești bani, Germania ar fi mituit patru membri din Asia ai Comitetului Executiv al FIFA pentru a obține organizarea CM 2006, conform Agerpres. Acest fond ar fi fost alimentat, la cererea lui Beckenbauer, puțin înaintea verii lui 2000, de fostul șef al Adidas, Robert Louis-Dreyfus, acum decedat. În acea perioadă, Germania a obținut găzduirea Mondialului 2006, cu 12 voturi, față de 11 câte a avut Africa de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.