Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beckham își vede visul cu ochii: Unde își va construi un stadion de cinci stele

www.agerpres.ro
Beckham

David Beckham, fostul star al fotbalului, a găsit în sfârșit un teren pentru construcția unui stadion la Miami, condiție prealabilă pentru crearea unei echipe care să participe în Liga profesionistă nord-americană (MLS), pe care încearcă să o lanseze din 2014, informează AFP.

Consiliul comitatului Miami-Dade s-a pronunțat marți, prin 9 voturi pentru și 4 împotrivă, în favoarea vânzării unui teren situat în cartierul Overtown.

Consorțiul Miami Beckham United va cheltui 9 milioane de dolari pentru terenul pe care vrea să construiască un stadion de 25.000 de locuri, cu un cost total de 300 milioane dolari (268 milioane euro) și a cărui inaugurare este prevăzută pentru 2021, anunță Agerpres.

Citește și: Real Madrid, detronat de Manchester United în clasamentul celor mai valoroase cluburi

Proiectul lui Beckham s-a lovit de numeroase întârzieri după mai multe respingeri ale unor propuneri de cumpărare de terenuri, din cauza opoziției populației locale.

Fostul jucător al lui Manchester United și Real Madrid a primit dreptul de a crea o echipă în MLS la un preț redus (25 milioane dolari față de 150 milioane în prezent), în cadrul mega-contractului său cu Los Angeles Galaxy, echipă la care a evoluat între 2007 și 2012.

Beckham s-a asociat cu omul de afaceri Marcelo Claure și cu impresarul Simon Fuller, cel care a lansat celebrul grup pop englez Spice Girls, din care a făcut parte și Victoria Beckham, soția fotbalistului. Ei au primit, în luna aprilie, susținerea unui al patrulea investitor, Todd Boehly, unul dintre co-proprietarii echipei de baseball Los Angeles Dodgers.

Conducătorul MLS, Don Garber, își manifestase recent preocuparea față de derularea proiectului lui Beckham, în condițiile în care Liga nord-americană, în plină expansiune, a înregistrat 12 candidaturi pentru 4 noi francize, care urmează să fie lansate până în 2020.

MLS a salutat decizia comitatului Miami-Dade: "Suntem încântați că recomandarea primarului a fost validată. Mulțumim primarului și comitatului pentru susținerea lor în efortul nostru de a înființa o echipă la Miami", a indicat Liga nord-americană de fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.