Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beijing cere firmelor locale să evite importurile de alimente congelate din țări puternic afectate de pandemie

www.realitatea.net
legume congelate

Capitala Chinei a cerut luni importatorilor să evite importurile de alimente congelate din țări puternic afectate de epidemia de coronavirus după ce au fost depistate mai multe cazuri de produse din fructe de mare importate confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus. „Serviciile vamale și guvernele locale au depistat de mai multe ori coronavirusul la alimente congelate importate, demonstraându-se riscul contaminării”, a transmis Oficiul pentru Comerț Muncipal al Beijingului printr-un comunicat transmis firmelor importatoare.

Autoritățile au îndemnat companiile să monitorizeze atent situația pandemiei de peste hotare, „să evite proactiv importul de alimente din regiuni puternic afectate de coronavirus” și să întocmească planuri alternative pentru importuri. Totodată, firmele importatoare chineze sunt îndemnate să-și îmbunătățească mecanismele de avertizare și de raportare și să transmită rapid autorităților dacă produsele sunt confirmate pozitiv, potrivit rador.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

China nu a mai raportat infecții locale cu noul coronavirus de peste o lună însă a depistat recent virusul în ambalaje de produse acvatice importate în provincia Jilin și în orașul Qingdao. China a suspendat luna aceasta importuri de fructe de mare de la companii din Brazilia, Indonezia și Rusia pentru cel puțin o săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.