Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beijingul dă asigurări că s-a stins conflictul de la frontieră dintre forţele armate chineze şi indiene

The Economist
china india

Forţele armate ale Chinei şi Indiei s-au dezangajat din majoritatea zonelor de frontieră dintre cele două ţări, a comunicat marţi ministerul de externe de la Beijing, printr-un purtător de cuvânt citat de AFP, potrivit Agerpres.

În urmă cu o lună şi jumătate, în regiunea Ladakh de la frontiera chino-indiană din Himalaya au avut loc ciocniri în urma cărora au fost ucişi 20 de militari indieni; nu se cunoaşte numărul celor căzuţi de partea chineză.

'Situaţia continuă să evolueze către destindere şi remediere. (...) Trupele celor două ţări însărcinate cu paza frontierelor s-au dezangajat în cele mai multe locuri', a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze Wang Wenbin.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 97: S-a deschis cel mai mare bordel politic, la Capitală

După ciocnirile directe, înalţi oficiali din cele două armate s-au întâlnit şi au convenit să acţioneze pentru reducerea tensiunilor.

Incidentul din 15 iunie a provocat indignare în India, unde au avut loc manifestaţii şi apeluri împotriva accesului produselor chineze. Guvernul de la New Delhi a interzis ulterior sute de aplicaţii informatice chineze, inclusiv platforma de distribuire a materialelor video TikTok, invocând motive de securitate naţională şi protecţie a datelor. Piaţa Indiei - ţară cu 1,3 miliarde de locuitori - este semnificativă, iar în unele cazuri cea mai mare, pentru multe din produsele respective.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.