Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beimbet Shayakhmetov este noul CEO al Rompetrol

kmgi rompetrol

Preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei JSC NC KazMunayGas, Alik Aidarbayev, aflat în vizită de lucru la Bucureşti, l-a prezentat pe noul CEO al KMG International (fostul Rompetrol Group), Beimbet Shayakhmetov, care i-a succedat în funcţie lui Zhanat Tussupbekov, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis, marţi,  Alik Aidarbayev a spus că schimbările în managementul KMGI sunt realizate ca parte a procedurii de rotaţie a managementului. 

Aceasta în condiţiile în care lui Zhanat Tussupbekov i-a fost propus să lucreze în biroul central al KazMunayGas. 

"După 10 ani de integrare în structura KazMunayGas, KMGI a realizat transformări de înaltă calitate. Principalul obiectiv strategic al achiziţionării unui activ străin a fost extinderea prezenţei noastre internaţionale şi crearea unui coridor de transport direct pentru a intra pe pieţele europene. Astăzi, KMG International este o companie în continuă creştere, a cărei dezvoltare susţinută are ca scop diversificarea afacerii şi creşterea cotei de piaţă pe canalele de distribuţie cu marjă ridicată pentru materiile prime şi produsele petroliere din Kazahstan. În primul rând, acest lucru a fost posibil datorită CEO-ului companiei, Zhanat Tussupbekov, în perioada mandatului căruia, pentru prima dată în mulţi ani, KMG International a reuşit să obţină profit pentru acţionar şi să realizeze toate planurile şi sarcinile care i-au fost atribuite", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al KazMunayGas, citat în comunicat.

Citește și: Florin Cîțu participă la reuniunea Consiliului ECOFIN

Beimbet Shayakhmetov are o experienţă vastă în grupul de companii KazMunayGas, ocupând funcţii de conducere în sectoarele de producţie de petrol şi transport de petrol şi gaze. 

Noul CEO a primit sarcina de a continua implementarea strategiei de dezvoltare, inclusiv proiectele strategice din cadrul Fondului de Investiţii în Energie Kazah-Român. 

Compania kazahă de stat KazMunaiGas a achiziţionat 75% din acţiunile grupului Rompetrol în 2007 şi restul de 25% în 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.