Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus - Liderului opoziției i-a fost prelungită pedeapsa cu închisoarea

Operation World
Belarus

Mikola Statkevici, un lider al opoziţiei belaruse ce ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 15 zile de închisoare, a fost din nou condamnat la o pedeapsă similară, a anunţat luni soţia lui, Marina Adamovici, informează AFP potrivit Agerpres.

Verdictul a fost pronunţat în absenţa lui Statkevici şi a avocatului său, justiţia belarusă refuzând să-i comunice acestuia din urmă motivele noii condamnări şi când va fi eliberat opozantul.

Mikola Statkevici a fost arestat pe 31 mai, când se îndrepta spre locul unei manifestaţii la Minsk. Acuzat că a organizat o altă acţiune de protest neautorizată la sfârşitul lui mai, el a fost condamnat, la o zi după arestarea lui, la 15 zile de închisoare.

Un alt opozant belarus ce ispăşeşte o pedeapsă de 15 zile de detenţie, Pavel Severineţ, a fost la rândul său condamnat din nou, de data aceasta pentru 30 de zile. El a fost arestat la începutul lui iunie în centrul Minskului când aduna semnături pentru a li se permite opozanţilor să participe la prezidenţiale.

Autorităţile din Belarus, ţară condusă cu o mână de fier de Aleksandr Lukaşenko încă din 1994, duc de mai multe săptămâni o campanie împotriva posibililor candidaţi ai opoziţiei în alegerile prezidenţiale prevăzute să aibă loc pe 9 august.

Mikola Statkevici, care a ispăşit deja cinci ani de închisoare între 2011 şi 2015, nu poate să participe la alegerile prezidenţiale din cauza condamnărilor, la fel ca Serghei Tihanovski, blogger devenit celebru prin înregistrările sale video în care denunţă corupţia regimului Lukaşenko şi care a fost condamnat în mai la 15 zile de închisoare pentru o manifestaţie neautorizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.