Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus trece cu parada militară peste pandemie - Zecii de mii de locuitori ai statului au participat la eveniment

belarus

Zeci de mii de locuitori din Belarus au asistat, sâmbătă, la parada militară organizată la Minsk cu ocazia Zilei Victoriei, fără să ţină cont de faptul că întreaga lume se confruntă cu pandemia de coronavirus şi că adunările numeroase reprezintă un pericol de propagare a virusului, relatează AP, potrivit news.ro.

Pe traseul pe care a avut loc parada s-au strâns zeci de mii de oameni. Au defilat aproximativ 3.000 de soldaţi şi 185 de vehicule militare.

Unii veterani care au asistat la paradă de la tribuna oficială au purtat măşti, însă dintre spectatorii de pe stradă puţini au folosit metode de protecţie.

Thousands of soldiers march in to celebrate the Soviet victory in World War Two, as President Lukashenko didn't cancel the parade amid outbreak.

Videoclip încorporat
Vezi celelalte Tweeturi ale utilizatorului EHA News

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko a calificat drept o “psihoză” coronavirusul, în ciuda faptului că numărul cazurilor de infectare din Belarus (22.052) îl depăşeşte pe cel al cazurilor din ţările vecine Ucraina (14.710) şi Polonia (15.510), care au şi populaţii mai numeroase.

Lukaşenko a spus în deschiderea paradei că suferinţele Belarusului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sunt incomparabile cu “orice dificultăţi din prezent”.

În timpul războiului, au murit aproximativ 1,6 milioane de civili şi 600.000 de soldaţi din Belarus, iar oraşul Minsk a fost distrus în proporţie de 85 la sută.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a cerut Belarusului să anuleze festivităţile de Ziua Victoriei, dar Lukaşenko a afirmat că a simţit obligaţia morală faţă de veterani şi faţăde ţară să marcheze înfrângerea Germaniei naziste. Sâmbătă, el a spus că a marca Ziua Victoriei este “o acţiune sacra”.

Belarus, care are o populaţie de aproximativ 9 milioane de oameni, a înregistrat peste 22.000 de cazuri de infectarecu coronavirus şi 126 de decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.