Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarus: Un fost candidat la prezidențiale a fost arestat

Opozantul belarus și fost candidat la prezidențialele din 2010 Ales Mihalevici a fost arestat marți la frontieră, atunci când încerca să reintre în țară după patru ani de exil.

Ales Mihalevici , în vârstă de 40 de ani, care făcea obiectul unui mandat de arestare în Belarus, a fost arestat de poliția de frontieră în momentul intrării în țară cu trenul dinspre Lituania.

''Polițiștii de frontieră sunt în tren pentru a vedea ce să facă cu mine'', a explicat Mihalevici într-o convorbire telefonică cu corespondentul AFP. ''Revin în Belarus. Am spus de numeroase ori că voi reveni începând cu momentul în care principalii deținuți politici vor fi eliberați'', scrisese opozantul pe pagina sa de Facebook.

În luna august, autoritățile belaruse au eliberat, cu două luni înaintea alegerilor prezidențiale, șase opozanți ai regimului Lukașenko ce erau deținuți, dintre care cel mai important era Mikola Statkevici.

Ales Mihalevici a părăsit Belarusul în martie 2011, după ce a fost în detenție timp de două luni, perioadă în care a fost torturat, potrivit propriilor declarații.

Considerat de numeroși analiști politici și apărători ai drepturilor omului drept un lider autoritar, Aleksandr Lukașenko, aflat la putere din 1994, ar urma să obțină în octombrie al cincilea mandat prezidențial.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.