Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belarusul acuză Lituania că i-a încălcat frontiera, după ce au fost lansate baloane de aer în semn de solidaritate cu protestatarii din Minsk

Instagram
Belarus Minsk

Minskul şi Vilniusul s-au acuzat reciproc luni de încălcarea frontierei comune, după lansarea în Lituania a unor baloane în semn de susţinere faţă de manifestanţii belaruşi, informează AFP, relatează Agerpres.

Potrivit Lituaniei, un elicopter militar belarus a încălcat duminică spaţiul aerian al acestei ţări membră a UE şi NATO, cu câteva minute înainte ca mai multe mii de persoane să formeze un lanţ uman ce s-a întins pe 30 de kilometri între Vilnius şi frontieră.

Ambasadorul Republicii Belarus a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Lituaniei, unde i-a fost înmânată o notă de protest cu privire la încălcarea frontierei de stat, a informat ministerul lituanian într-un comunicat.

La rândul său, Ministerul Apărării belarus a informat că a zădărnicit o "tentativă de încălcare" a spaţiului aerian al republicii de "o sondă (de observare) compusă din opt baloane, cu simboluri anti-guvernamentale". "Datorită reacţiei ferme a echipajelor unor elicoptere Mi-24 ale forţelor de apărare aeriană, zborul baloanelor a fost oprit fără a se recurge la arme", se mai spune în comunicatul ministerului belarus.

Protestele în masă istorice împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko au intrat deja în a treia săptămână în Belarus.

Aflat la conducerea acestei ţări de peste 26 de ani, Lukaşenko a acuzat recent ţările occidentale de amestec în problemele interne ale ţării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.