Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia a repatriat patru copii ale căror mame au luat parte la lupte în Siria

Patru copii belgieni cu vârste cuprinse între cinci şi opt ani, ale căror mame au luat parte la lupte în Siria, au fost repatriaţi luni venind din Turcia, a anunţat Parchetul din Anvers într-un comunicat citat de AFP potrivit Agerpres.

Potrivit presei belgiene, este vorba despre patru dintre cei şase copii ai Tatianei Wielandt (27 de ani) şi ai lui Bouchra Abouallal (26 de ani), care la finalul lui 2019 au părăsit tabăra din nordul Siriei unde erau deţinute alături de copii.

Cele două femei, plecate din Belgia în 2013 pentru a se alătura unei grupări jihadiste, au fost condamnate în contumacie la Anvers (nordul Belgiei), în 2018, la cinci ani de închisoare pentru participare la activităţile unei grupări teroriste, pedeapsă confirmată în apel contra fiecăreia dintre ele.

Fără a oferi vreo identitate, Parchetul a explicat că ''patru copii cu vârste de 5 ani, 5 ani, 7 ani şi 8 ani au aterizat astăzi din Turcia pe aeroportul Zaventem'' (din apropiere de Bruxelles). Alţi doi copii, mai mici ca vârstă, au rămas alături de mamele lor întemniţate în Turcia.

Cei patru copii repatriaţi au obţinut de la ambasada Belgiei în Turcia documentele de călătorie necesare.

La sosirea în Belgia ei au fost supuşi unui control medical într-un spital din Anvers, înainte de a fi prezentaţi unui judecător care va decide măsurile de protecţie adecvate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.