Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia este pe primul loc în lume la mortalitatea din cauza COVID-19: Peste 10.000 de morți în căminele de bătrâni, adică 57% din totalul deceselor

harta belgia

Noul coronavirus a provocat moartea a peste 10.000 de rezidenţi ai căminelor de bătrâni din Belgia, cifră ce reprezintă 56% din numărul total de decese înregistrate în ţară, au anunţat vineri autorităţile sanitare, informează AFP.

"Am depăşit săptămâna aceasta pragul de 10.000 de decese în rândul rezidenţilor căminelor de bătrâni, suntem în prezent la 10.270", a declarat într-o conferinţă de presă Yves Van Laethem, unul dintre purtătorii de cuvânt ai autorităţilor responsabile cu gestionarea crizei, scrie agerpres.ro.

Citește și: Traian Berbeceanu se ține de cuvânt! Se confirmă declarația dată pentru Bugetul.ro

Această cifră reprezintă 56% din numărul total de decese înregistrate în ţară, care s-a ridicat vineri la 18.371, un recensământ care include şi decesele suspectate că ar fi fost provocate de noul coronavirus, fără ca acest lucru să fi fost confirmat printr-un test.

Aceste date au plasat Belgia, o ţară cu 11,5 milioane de locuitori, pe primul loc în lume (excluzând micro-statele, precum San Marino) în ceea ce priveşte mortalitatea raportată la populaţie, potrivit datelor AFP.

Citește și: SURSE Șeful ‘Doi și-un sfert’ intră în concurs! Au fost zarurile aruncate deja?

În căminele de bătrâni, curba deceselor îşi continuă "creşterea uşoară", situaţia rămânând "precară şi dificilă", a adăugat Van Laethem.

Rezidenţii şi personalul din circa 1.500 de cămine de bătrâni au prioritate în Belgia la primele vaccinări împotriva COVID-19.

Citește și: Marcel Ciolacu, scrisoare către Președintele Klaus Iohannis: ‘Vă solicit să cereți Guvernului să slujească interesul public, nu interesul de partid’

Acestea nu vor fi efectuate pe scară largă mai devreme de săptămâna care începe la 4 ianuarie, însă vaccinări "simbolice" ar putea fi organizate între Crăciun şi Anul Nou, potrivit unor surse.

Amnesty International Belgia a denunţat într-un raport din noiembrie "abandonarea" căminelor de bătrâni belgiene de către autorităţi în timpul pandemiei.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al lui Klaus Iohannis! ‘Stați acasă cu familia!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.