Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia poate juca rolul de outsider la EURO 2024, a spus Thomas Meunier

euro 2024

Belgia poate juca rolul de outsider la EURO 2024, a declarat Thomas Meunier, fotbalistul cu 62 de selecţii pentru naţionala "diavolilor roşii", una din adversarele României la turneul final din vara anului viitor.

"Poate că trecem de la statutul de favorit la cel de outsider, dar un outsider poate să câştige competiţia. S-a văzut la ultima Cupă Mondială cu Croaţia sau Marocul, care au reuşit un parcurs senzaţional. Putem juca acest rol. În primul rând, în grupa noastră care este mai mult decât accesibilă. După aceea, va fi nevoie poate de puţin noroc, dar a ajunge în sferturi de finală sau în semifinale la EURO nu este ceva de neimaginat", a spus Thomas Meunier, fundaşul dreapta de la Borussia Dortmund, citat de radioteleviziunea RTBF.

Belgia şi România vor evolua în Grupa E, alături de Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, la turneul final al Campionatului European de fotbal, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

Meunier, care are 32 de ani, nu a mai jucat pentru Belgia după Cupa Mondială din Qatar, din cauza unor accidentări, deşi a fost inclus în lotul pentru meciurile din luna martie. El este foarte optimist în privinţa naţionalei, după apariţia unor fotbalişti tineri.

"Ceea ce am văzut mi-a plăcut foarte mult cu această nouă eră, când vedem jucători ca Doku şi Onana ce reprezintă viitorul. Mă bucur că putem avea un rezervor bogat şi de calitate, chiar dacă nu este la nivelul Franţei sau al Angliei", a spus veteranul lui Dortmund.

Meunier s-a arătat impresionat de selecţionerul Domenico Tedesco.

"Am văzut claritate în felul în care lucrează. La antrenamente, totul este disciplinat, organizat. (...) Tedesco şi

stafful său sunt oamenii potriviţi pentru generaţia care vine. S-a văzut că au reuşit să integreze jucători noi. Acum câţiva ani, a juca în campionatul Belgiei reducea şansele de a merge la echipa naţională. Acum, din ce în ce mai mulţi jucători din Pro League sunt convocaţi şi primesc timp de joc. În cele din urmă, asta dă roade, pentru că noi încă n-am pierdut după numirea lui Tedesco. Este dovada că face o treabă bună cu jucătorii pe care îi are", a spus fundaşul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.