Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgia: Un fost ministru s-a sinucis după ce a aflat că e urmărit penal pentru viol

Fostul politician belgian Steve Stevaert, una dintre figurile marcante ale politicii din Flandra în anii '90, s-a sinucis joi la câteva ore după ce aflase că va fi urmărit penal pentru viol, relatează AFP şi DPA.

Corpul lui Stevaert a fost găsit într-un canal ce leagă oraşele Anvers şi Liege, în oraşul Hasselt, în apropierea locului unde poliţia îl căuta pe fostul ministru flamand al transporturilor din perioada 1999-2003, potrivit publicaţiei belgiene Le Soir.

Steve Stevaert, fost lider al Alternativei Socialiste Progresiste (SP.A, socialiştii flamanzi), era anchetat pentru acuzaţii de viol şi comportament indecent. El a fost dat dispărut joi, iar bicicleta sa a fost ulterior găsită în apropierea canalului Albert din Hasselt. În canal au fost găsite şi două jachete.

Sinuciderea lui Stevaert a fost confirmată şi de formaţiunea SP.A. ''Suntem cu toţi afectaţi de pierderea prematură a lui Steve'', a indicat SP.A pe site-ul său.

Potrivit cotidianului flamand Het Belang Van Limburg, Steve Stevaert (60 de ani) ar fi lăsat o scrisoare de adio.

Pe 24 martie, justiţia belgiană a decis să îl trimită pe Stevaert în faţa tribunalului corecţional pentru acuzaţiile de viol şi comportament indecent, a anunţat joi Parchetul din Bruxelles, confirmând astfel o informaţie publicată de cotidianul economic De Tijd.

Faptele de care este acuzat fostul politician s-au petrecut la Bruxelles în 2010, după înregistrarea la televiziunea flamandă a unei dezbateri privind sexualitatea, unde Steve Stevaert şi o tânără fuseseră invitaţi, dar victima nu a făcut plângere penală decât trei ani mai târziu, a precizat Parchetul.

Potrivit agenţiei de presă Belga, în timpul anchetei, Stevaert a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu tânăra, dar a precizat că aceasta şi-a dat consimţământul. De asemenea, el ar fi lăsat să se înţeleagă că ar putea comite un ''act de disperare'' dacă scandalul ar apărea în presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.