Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atentatorul din Belgia este INCULPAT pentru 'tentativă de asasinat cu caracter terorist'

Suspectul Mohamed R., arestat joi după ce a încercat să intre cu maşina, în mare viteză, pe o arteră pietonală extrem de circulată din oraşul belgian Anvers, a fost inculpat pentru tentativă de asasinat cu caracter terorist, tentativă de lovire şi rănire cu caracter terorist şi încălcarea legislaţiei privind regimul armelor, a anunţat vineri Parchetul federal belgian, citat de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Născut la 8 mai 1977, cetăţean francez de origine nord-africană, Mohamed R. a fost plasat în arest preventiv.

 

Surse din poliţia franceză au declarat pentru Reuters că este posibil ca suspectul să nu fi încercat să lovească pe cineva, că probabil era sub influenţa alcoolului şi că încerca să scape de un control al poliţiei.

Media belgiene au relatat că poliţia l-a găsit pe suspect adormit în maşina sa după ce l-a urmărit prin Anvers şi că era atât de ameţit încât nu îşi amintea nimic despre incident.

Parchetul belgian anunţa joi că suspectul este 'Mohamed R., născut pe 8 mai 1977, de naţionalitate franceză şi domiciliat în Franţa'. ''Mai multe arme au fost descoperite în portbagajul maşinii - cuţite, o puşcă şi un recipient care conţinea o substanţă necunoscută'', precizau procurorii belgieni.

Conform unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Reuters, joi în jurul orei locale 11:00 (10:00 GMT) un autovehicul a intrat cu mare viteză pe strada De Meir din Anvers, provocând panică în rândul trecătorilor. Şoferul a fost arestat la capătul unei curse de urmărire, iar în maşina cu numere de înmatriculare franceze au fost găsite arme şi substanţe ilegale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.