Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Belgianul Wout van Aert a declarat forfait pentru Turul Italiei

ciclism

Ciclistul belgian Wout van Aert, grav accidentat într-o căzătură produsă la sfârşitul lunii martie, şi-a anunţat forfait-ul pentru Turul Italiei (4-26 mai), într-un videoclip postat pe contul echipei sale, Visma-Lease a Bike, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Momentan nu pot să mă antrenez deloc", a explicat el, precizând că încă are dureri la coaste: "De aceea am luat decizia de a nu lua startul în Giro d'Italia''.

Echipa sa a anunţat că van Aert va fi înlocuit de francezul Christophe Laporte în primul mare tur al sezonului 2024.

"Îmi pare rău cu adevărat, sunt foarte dezamăgit să ratez al doilea obiectiv al meu din acest sezon, dar deocamdată trebuie să fac din sănătatea mea o prioritate şi trebuie să-i ofer corpului meu timpul necesar pentru a-şi reveni", a adăugat rutierul belgian, care fusese deja nevoit să renunţe la participarea la Turul Flandrei şi, mai ales, la cursa Paris-Roubaix, unde era aşteptat cu nerăbdare duelul său cu olandezul Mathieu van Poel, câştigătorul ambelor probe.

Celălalt obiectiv declarat al lui Wout van Aer în acest an este să lupte pentru medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, atât la contratimp, cât şi în cursa de fond.

În vârstă de 29 de ani, van Aert s-a accidentat pe 27 martie, când a suferit o căzătură puternică la 67 de kilometri de sosire în cursa ''Traversarea Flandrei'', după ce a lovit roata unui coechipier la o viteză foarte mare, în timpul unei coborâri periculoase către poalele vârfului Kanarieberg. El s-a ales cu fracturi la claviculă, stern şi coaste, suferind şi o contuzie la un plămân.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.