Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General american: 'Putin nu e nebun, armele nucleare sunt cele mai eficiente atunci când nu sunt folosite'

ben hodges

Generalul (r) Ben Hodges, fost comandant al forțelor americane în Europa, susține într-un interviu acordat Bild că ultimele decizii ale președintelui rus Vladimir Putin seamănă cu comportamentul lui Adolf Hitler din ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich, când a încercat să recruteze soldați copii și bătrâni.

„Comportamentul actual al lui Putin îmi amintește de Hitler, care în ultimele zile ale celui de-al Treilea Reich a forat băieți și bătrâni pentru Wehrmacht. Ironia destinului: Putin face ceea ce au făcut naziștii", a spus Hodges, în contextul în care scopul intervenției militare ruse în Ucraina este „denazificarea”.

Întrebat dacă mobilizarea parțială decretată în Rusia ar putea contribui la schimbarea cursului războiului din Ucraina, generalul a declarat că „fără un sprijin puternic de artilerie, aceste trupe vor fi doar carne de tun, care vor sta în tranșee reci și umede în această iarnă, în timp ce Forțele ucrainene înaintează”.

În ceea ce privește armele nucleare, generalul Hodges nu exclude utilizarea acestora. „Armele nucleare sunt cele mai eficiente atunci când nu sunt folosite, având în vedere potențialul lor de descurajare”, a menționat el. „Da, Putin este rece ca gheața, dar nu nebun: știe foarte bine că atunci Statele Unite vor trebui să fie pe deplin implicate în acest război. Pentagonul i-a oferit deja președintelui Joe Biden o listă de opțiuni pentru un astfel de caz”. a spus Hodges, menționând că există și generali ruși care ar dori să aibă un viitor chiar și după Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.