Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficiarii Direcţiei de Asistenţă Socială Brașov și refugiaţii ucraineni au participat la un Marş al Păcii de Ziua Europei

dozadebine.ro
brasov tampa

Vârstnici, beneficiari de ajutoare de stat din comunitatea romă din Braşov, alături de refugiaţi ucraineni stabiliţi în municipiul de sub Tâmpa, au participat, luni, la un Marş al Păcii organizat de Direcţia de Asistenţă Socială Braşov cu ocazia Zilei Europei, potrivit Agerpres.

"Direcţia de Asistenţă Socială şi-a dorit să marcheze Ziua Europei prin acest Marş al Păcii, pe care l-am organizat alături de toate categoriile vulnerabile pe care noi le avem în evidenţă şi alături de cetăţenii ucraineni care în momentul de faţă locuiesc în municipiul Braşov. Este modul nostru de a ne arăta solidaritatea faţă de ucraineni, modul nostru prin care chiar cu un simplu cuvânt şi câţiva oameni dorim să atragem atenţia, prin lucruri mici să rezolvăm problemele mari ale comunităţii", a explicat directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov, Mariana Topoliceanu.

Alături de angajaţii DAS Braşov, la Marşul Păcii au participat beneficiari aflaţi în evidenţele instituţiei, din toate categoriile vulnerabile, voluntari, precum şi persoane afectate de conflictul armat din Ucraina.

Una dintre ucrainencele participante la marş, refugiată din oraşul Nikolaiev, le-a urat românilor, de Ziua Europei, un "cer liniştit" şi le-a mulţumit braşovenilor pentru cum i-au primit pe refugiaţi.

"Eu de la bunica mea am auzit foarte multe cuvinte despre pace şi, când am fost la şcoală, în fiecare zi, în aceste zile, făceam un desen pe asfalt cu un porumbel şi curcubeul, ca să arătăm că ne dorim pacea. Nu ştiu cum se traduce din ucraineană urarea noastră, dar noi ne spunem "cer liniştit" în astfel de zile şi eu vă doresc "cer liniştit", pentru că este foarte foarte important pentru toată lumea. Eu sper ca războiul din Ucraina să se termine foarte repede şi toată lumea să poată reveni acasă, iar totul să fie bine, cum a fost înainte. Eu am speranţa că acest lucru se va întâmpla în curând", a spus Natalia Vataman.

"Marşul Păcii" s-a desfăşurat în zona centrului istoric, pe pietonalul de la clădirea Modarom până în Piaţa Sfatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.