Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beneficiile apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire

www.doro-tea.to
cuisoare

Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe detalii despre beneficiile apei de cuișoare pentru piele, după ce a devenit din ce în ce mai populară.

Apa de cuișoare este un aliat imbatabil pentru un aspect sănătos al pielii, combătând bacteriile și tonifiind pielea. De asemenea, reduce inflamația. A bea apă de cuișoare în mod regulat poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

Beneficiile apei de cuișoare pentru piele

Apa e cuișoare este un tip de ceai realizat prin fierberea cuișoarelor în apă. Această apă are o aromă puternică și poate fi amăruie dacă nu îi adaugi zahăr. Iată principalele sale proprietăți:

Poate îmbunătăți digestia și ușura senzația de balonare.

Este utilă în detoxifierea orgamismului și stimularea sistemului imunitar.

Este o bună sursă de antioxidanți și poate proteja împotriva radicalilor liberi.

Apa are, de asemenea, o aroma plăcută care îți poate împrospăta respirația. Este o băutură răcoritoare și sănătoasă de care te poți bucura în orice moment al zilei, relatează Marham.

Apa conține un antioxidant numit eugenol, care are proprietăți anti-inflamatoare. În consecință apa de cuișoare este utilă în reducerea inflamației și roșeții asociate cu acneea și eczema.

În egală măsură, conține proprietăți antibacteriene care sunt de ajutor în lupta cu bacteriile care produc acnee.

Apa de cuișoare poate ajuta la ameliorarea aspectului tonifiant al pielii tale, reducând decolorarea tenului și aducând strălucire texturii pielii.

Antioxidanții pe care îi conține pot diminua apariția ridurilor și a liniilor subțiri.

Menține pielea umedă și hidratată, aspect important pentru o piele sănătoasă și cu un aspect radiind de tinerețe.

Însă beneficiile menționate anterior sunt doar o parte a rolului acestei terapii. Apa de cuișoare este, în egală măsură, o terapie naturală benefică în tratarea unor disfuncții ale pielii ca psoriazisul, rosacea și eczemele.

Poate fi utilizată ca tonifiant sau loțiune pentru față, demachiant sau tratament al petelor. De asemenea, poți adăuga câteva picături de apă de cuișoare în produsele tale obișnuite de îngrijire a pielii.

Rețeta apei de cuișoare

Umple o sticlă sau un borcan cu apă filtrată. Adaugă în jur de 20 de cuișoare la fiecare ceașcă de apă. Strânge capacul și amestecă bine pentru a se distribui cuișoarele în mod uniform. Lasă amestecul cel puțin 12 ore sau peste noapte.

Când dorești să o utilizezi, toarnă din apă pe o dischetă curată. Îmbibă discheta în apa de cuișoare și aplică pe față. Poți adăuga câteva picături în demachiantul sau loțiunea ta tonică obișnuită.

Pentru rezultate optime, folosește apa o dată sau de două ori pe zi. Depozitează apa nefolosită în frigider maximum două săptămâni. Dacă dorești să o bei, toarnă într-un pahar curat în care poți adăuga miere după gust. Bea 2-3 cești de apă zilnic.

Pot exista efecte adverse ca tulburări de stomac, diaree, amețeală, vomă, dureri de cap. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste efecte adverse, este recomandat să nu mai bei apa și să consulți imediat un medic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.