Beneficiile consumului de murături: sunt extrem de bogate în diverse vitamine şi minerale

Autor: Mihai Cistelican

Publicat: 09-11-2023

Actualizat: 09-11-2023

Article thumbnail

Sursă foto: food story

A sosit vremea murăturilor delicioase care contribuie la o alimentaţie completă şi sănătoasă în lunile reci. În ultimul timp, nutriţioniştii vorbesc din ce în ce mai mult despre beneficiile legumelor fermentate, informează Rador Radio România.

Cel mai bun moment pentru a le pregăti este în preajma sărbătorii Sfântului Dumitru. Murăturile sunt un probiotic natural care menţine echilibrul gastrointestinal, iar acest lucru, la rândul său, sporeşte prezenţa bacteriilor benefice în organism.

Legumele fermentate sunt digerate extrem de uşor de organism şi reglează rapid metabolismul. Acest lucru este important în special pentru persoanele supraponderale, precum şi pentru cei care au probleme cu stomacul. Murăturile sunt, de asemenea, extrem de bogate în diverse vitamine şi minerale. Şi nu în ultimul rând, sunt "medicamentul" perfect împotriva virozelor şi gripei specifice sezonului rece.

Google News
Explorează subiectul
Comentează
Articole Similare
Parteneri