Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benga (USR Braşov): Există o majoritate de primari PNL neperformanţi care se opun alegerilor în două tururi

usr uniunea salvati romania

PNL şi guvernul Orban ar trebui să-şi asume răspunderea pe proiectul legislativ privind alegerea primarilor în două tururi, dacă acest lucru nu se va face pe cale parlamentară, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, deputatul USR Tudor Benga, menţionând că există o mulţime de primari liberali "neperformanţi" care se opun acestei modificări.

Acesta a menţionat că PNL a încălcat deja protocoale cu forţele politice care au susţinut investirea guvernului Orban.

"Dacă nu creăm alegeri cu reprezentativitate pentru primari, vom regreta un deceniu de acum înainte. PNL a încălcat deja protocoale cu cei a căror susţinere a avut-o pentru investirea guvernului. PNL trebuie să-şi asume, există încă posibilitatea de a trece parlamentar această lege. (...) Cred că PNL şi guvernul Orban ar trebui să aibă curajul să-şi asume răspunderea pe acest subiect dacă parcursul parlamentar nu va livra această modificare", a spus deputatul braşovean.

El a mai menţionat că această modificare a legislaţiei electorale se poate şi prin OUG, "dar, oricând, PSD o poate întoarce din Parlament de la aprobare". "Cea mai bună este calea parlamentară pentru că acolo se ştie matematica, se ştiu cele 165-170 de voturi care pot fi obţinute, dar absolut toată lumea, preşedinte, premier, conducerea PNL trebuie să-şi folosească greutatea pentru a convinge toţi parlamentarii să fie la vot", a spus Tudor Benga.

Deputatul USR a menţionat ca şi cauză pentru ezitarea PNL de a face acest lucru faptul că "există o majoritate de primari neperformanţi PNL care se opun cu obstinaţie adoptării acestei modificări legislative".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.