Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu: Acordul de normalizare a relaţiilor Bahrein-Israel anunţă o 'nouă eră de pace'

Agerpres
Benjamin Netanyahu

Acordul Israelului cu Bahreinul de normalizare a relaţiilor anunţă o ''nouă eră de pace", a declarat vineri prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a fost primul care a anunţat acordul, relatează Reuters preluat de agerpres.

"Cetăţeni ai Israelului, sunt foarte emoţionat să vă informez că în această seară am ajuns la un acord de pace cu o altă ţară arabă, Bahreinul. Acest acord se adaugă la pacea istorică cu Emiratele Arabe Unite", a declarat Netanyahu într-un mesaj video în ebraică.

"Timp de mulţi ani lungi am investit în pace, iar acum pacea va investi în noi; vom aduce investiţii cu adevărat majore în economie Israelului, iar acest lucru este foarte important", a adăugat el.

Încă din cursul zilei s-au înmulţit zvonurile în media israeliene privind acest acord de normalizare, al doilea într-o lună cu o ţară din Golf şi al patrulea cu o ţară arabă după Egipt (1979) şi Iordania (1994).

Israelul şi Emiratele Arabe Unite au anunţat pe 13 august un acord de normalizare a relaţiilor lor care urmează a fi semnat marţi la Washington, intermediarul acestei apropieri între statul evreu şi monarhiile din Golf care împărtăşesc un duşman comun - Iranul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.