Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu anunță că mutarea Ambasadei României la Ierusalim: 'E o chestiune de timp. Îi voi spune direct președintelui Iohannis că nu are poziția bună'

stiripesurse.ro
Dancila Natanyahu

Premierul israelian, Benjamin Natanyahu, a anunțat vineri la Varna în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul Viorica Dăncilă că mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim este doar ”o chestiune de timp.”. În cadrul întâlnirii, șeful guvernului israelian a spus că poziția Guvernului României este cea corectă, în timp cea îmbrățisată de președintele Klaus Iohannis în acest moment este anacronică și nu ține pasul cu evoluțiile actuale din relațiile internaționale.

Citește și: Cristian Tudor Popescu îl critică dur pe Augustin Lazăr: Ce bărbat este? Câtă demnitate are în el să spună că de vină e o grefieră? De vină sunteti dumneavoastră

”Legăturile dintre noi sunt foarte strânse și calde. Am în vedere aici legăturile militare, dar nu numai. Poziția guvernului pe care îl conduceți este cea corectă în privința mutări ambasadei dumneavoastră la Ierusalim, în timp ce cea avută acum de președintele Iohannis și opoziția din România este anacronică. Trebuie să ținem pasul cu evoluțiile din lume pentru că după cum vedeți tot mai multe state recunosc Ierusalimul și își mută reprezentanțele diplomatice acolo. E o chestiune de timp până va face și România acest lucru. Știu asta sigur”, ar fi spus premierul israelian la întâlnirea cu Viorica Dăncilă potrivit unor surse participante la întâlnire.

Benjamin Netanyahu a mai spus că îi va transmite și personal președintelui Klaus Iohannis opinia și dorința sa, iar președintelui PSD, ”bunului meu prieten” Liviu Dragnea îi transmite ”calde salutări” și mulțumiri pentru ”poziția corectă”.

Premierul Viorica Dăncilă a mulțumit pentru cuvintele frumoase adresate României și guvernului pe care îl conduce.

La Varna, în Bulgaria, are loc o nouă reuniune la nivel înalt România - Bulgaria - Grecia - Serbia, la dejunul de lucru organizat în marja acesteia fiind invitat şi premierul Statului Israel, Benjamin Netanyahu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.