Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu are soarta lui Ludovic Orban: Restaurantele închise de guvernul israelian sunt redeschise de Knesset

Ynet
Benjamin Netanyahu

Comisia parlamentară israeliană pentru noul coronavirus a anulat marţi un decret al guvernului care ordonase închiderea restaurantelor pentru a încetini pandemia de COVID-19 care ia amploare, contestând măsurile luate de Ministerul Sănătăţii, informează France Presse.

Premierul Benjamin Netanyahu şi Ministerul Sănătăţii anunţaseră vineri o serie de măsuri pentru "a evita o izolare generală din cauza creşterii puternice a morbidităţii legate de coronavirus", scrie agerpres.ro.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’

Printre aceste măsuri figurau închiderea celei mai mari părţi din magazinele neesenţiale şi locuri publice în timpul weekendului, dar şi închiderea imediat a sălilor de gimnastică şi a restaurantelor.

În consecinţă, magazinele, saloanele de înfrumuseţare şi locurile publice (biblioteci, piscine etc) trebuie să se închidă de vineri, începutul repausului săptămânal de sabat, până duminică.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

De vineri, de asemenea, adunările sunt limitate la zece persoane în spaţiile închise şi la 20 în locurile în aer liber, cu excepţia locurilor de muncă autorizate.

Ca urmare, în faţa nemulţumirii proprietarilor de restaurante, guvernul a decalat închiderea restaurantelor până marţi, limitându-le activităţile la vânzare şi la trimiterea livrărilor.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

Comisia pentru noul coronavirus din Knesset a decis luni să lase deschise piscinele şi plajele. Iar marţi, aceeaşi comisie condusă de o membră a partidului Likud al premierului a decis că restaurantele vor putea să fie redeschise, afirmând că măsurile draconice luate de Ministerul Sănătăţii nu se bazau pe date ştiinţifice.

Cazul sălilor de sport şi al şcolilor urmează să fie examinat în cursul săptămânii.

Citește și: Ludovic Orban, anunț de ultim moment! Se va schimba strategia de raportare a cazurilor de COVID-19

Lăudat la început pentru modul în care a gestionat epidemia de COVID-19, guvernul israelian a trebuit să facă faţă ulterior criticilor din cauza recrudescenţei de noi cazuri după ridicarea măsurilor de izolare.

Ţară cu circa 9 milioane de locuitori, Israelul a înregistrat oficial peste 52.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, între care 422 decese.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.