Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu declară că Israelul VA ATACA Siria

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a indicat că le va spune liderilor europeni că Israelul va lansa mai multe atacuri pentru a preveni stabilirea unei prezenţe iraniene în Siria, relatează duminică agenţia Xinhua.

Netanyahu urmează să plece luni într-o călătorie de patru zile în Europa, în cursul căreia se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel la Berlin, cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Paris şi apoi cu premierul britanic Theresa May la Londra.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare ale jurnalistului care a demascat afacerile lui Dragnea din Brazilia! Paul Radu: „Eu nu-l urăsc pe domnul Dragnea!”

El a afirmat, în cadrul reuniunii săptămânale a cabinetului său, că discuţiile se vor axa pe opoziţia Israelului faţă de continuarea programului nuclear al Iranului, scrie agerpres.ro.

''Cel de-al doilea subiect este blocarea planurilor Iranului de expansiune şi agresiune în Orientul Mijlociu, în special în Siria'', a declarat duminică Netanyahu.

Citește și: Udrea, atac la instituțiile de forță ale statului: ”A venit vremea să plătească pentru tot răul făcut!”

''Voi insista de asemenea asupra unui principiu de bază: Israelul îşi menţine şi va continua să-şi menţină libertatea de acţiune împotriva stabilirii vreunei prezenţe militare iraniene în Siria'', a adăugat el.

Netanyahu a discutat recent aceste chestiuni cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu secretarul de stat american Mike Pompeo. ''Aceste discuţii sunt foarte importante pentru securitatea Israelului'', a precizat Netanyahu.

Citește și: Comisia Europeană vrea o nouă directivă pentru șoferi: Ce vor fi obligați să facă conducătorii auto din statele membre

Israelul a indicat în trecut că a întreprins o serie de atacuri aeriene sângeroase în Siria, vizând în principal poziţiile Iranului şi ale Hezbollahului, mişcarea şiită libaneză care luptă alături de forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.