Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu dorește să legalizeze locuințele din coloniile Cisiordaniei, adâncind astfel prăpastia dintre Israel și Palestina

Benjamin Netanyahu

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat joi că doreşte să 'legalizeze' mii de locuinţe din colonii care nu dispun de autorizaţie israeliană necesară în Cisiordania, la câteva ore după un atac în care au fost ucişi doi militari pe teritoriul palestinian ocupat de Israel, relatează AFP.

Toate coloniile israeliene din Cisiordania sunt ilegale conform dreptului internaţional. Însă Israelul face distincţie între cele care au fost aprobate şi altele aşa-numite 'sălbatice', relatează agerpres.ro.

Colonizarea este considerată de o mare parte a comunităţii internaţionale ca fiind un obstacol major în calea păcii cu palestinienii, deoarece periclitează soluţia a două state.

'Legalizarea' se va referi la locuinţele existente de zeci de ani, au declarat serviciile premierului într-un comunicat. De asemenea, noua măsură va permite construirea în jurul acestor locuinţe de noi clădiri publice, educaţionale şi religioase, a căror construcţie a fost până acum blocată.

'Ei cred că ne vor alunga de pe pământul nostru, însă nu vor reuşi', a declarat Netanyahu, referindu-se la autorii atacurilor. Israelul consideră Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de peste 50 de ani, ca făcând parte din teritoriile sale.

Netanyahu a cerut de asemenea guvernului să investigheze posibilitatea construirii a 82 de noi locuinţe în Ofra, colonie în apropierea căreia două atacuri au provocat moartea a trei israelieni duminică şi joi.

Premierul israelian doreşte de asemenea să accelereze procesul de demolare a caselor autorilor atentatelor, ca acesta să aibă loc în 48 de ore, au declarat serviciile sale. El intenţionează de asemenea să ridice permisele de muncă în Israel şi în colonii ale rudelor autorilor atentatelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.