Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu e pe val: Partidul său, Likud, conduce în sondaje, dar este greu de format o majoritate

AFP/Getty Images
Benjamin Netanyahu

Partidul Likud (dreapta), condus de premierul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, se va clasa pe primul loc în scrutinul parlamentar programat pe 23 martie, dar nu este clar cum va fi formată majoritatea în Knesset.

Conform unui sondaj de opinie comandat de postul israelian 103FM Radio, partidul Likud ar urma să obţină 28 de locuri în Parlamentul israelian (Knesset), din totalul de 120 de locuri. Formaţiunea de centru Yesh Atid (Există Viitor) este creditată cu obţinerea a 20 de locuri, Yamina (Dreapta - sionism, liberalism naţional) ar putea obţine 11 mandate parlamentare, iar partidul Noua Speranţă, zece mandate. Lista Arabă Unită este creditată cu opt locuri, Yisrael Beitenu, cu şapte, Shas, cu şapte, iar Partidul Sionismului Religios cu cinci locuri. Partidul Muncii ar obţine cinci locuri, Meretz patru, alianţa Albastru & Alb patru, iar Ra'am patru.

Citește și: Când interesul de partid este mai presus de bunăstarea românilor: Coaliția de guvernare a hotărât să mai facă două posturi de șefi la TVR și Radioul Public

Coaliţia de centru-dreapta ar avea în total 47 de locuri, iar cea de centru-stânga 58, în calcul nefiind introduse formaţiunile Yamina şi Ra'am, care oscilează în preferinţele alianţelor politice, notează cotidianul Israel Hayom.

Liderul Yamina, Naftali Bennett, a semnalat în mai multe rânduri că vrea să îl oprească pe Benjamin Netanyahu să obţină un nou mandat de prim-ministru.

Citește și: Răspuns pentru Clotilde Armand! Institutul prezidat de Emil Constantinescu și-a făcut public raportul de activitate

Israelul organizează pe 23 martie alegeri parlamentare anticipate, acesta fiind al patrulea scrutin din ultimii doi ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.