Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu pleacă la Moscova pentru o întâlnire cu Vladimir Putin: situația din Siria, principala problemă discutată

Veterans Today
Benjamin Netanyahu Vladimir Putin

Situația din Siria după plecarea americanilor din zonă devine un „loc fierbinte” pentru marile puteri ale lumii. Recent și un general american trăgea un semnal de alarmă asupra revenirii în forță a forțelor jihadiste. În acest context prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova în această lună pentru discuţii care se vor concentra asupra prezenţei Iranului în Siria, informează DPA, potrivit Agerpres.

Citește și: Premierul kosovar l-a numit consilier pe un fost combatant, deja condamnat de un tribunal pentru acte de tortură comise în timpul războiului cu sârbii

"La 21 februarie voi merge din nou în Rusia, în urma discuţiilor cu preşedintele Putin la Paris cu câteva luni în urmă şi discuţiilor ce au continuat", a declarat Netanyahu. "Este foarte important să continuăm să împiedicăm Iranul să se stabilească în Siria", a adăugat el. De asemenea a notat că Israelul este "hotărât să împiedice Iranul să creeze un alt front împotriva noastră chiar aici de cealaltă parte a Înălţimilor Golan". "Acesta este subiectul principal pe care îl voi discuta cu preşedintele Putin", a explicat Netanyhu.

Nu a existat niciun comentariu imediat de la Moscova. De când Statele Unite au anunţat că îşi vor retrage trupele din Siria, Israelul a declarat în repetate rânduri că nu va tolera nicio tentativă iraniană de a se instala militar în această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.