Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, interviu pentru STIRIPESURSE.RO: Mai multe țări europene își vor muta ambasadele la Ierusalim (VIDEO)

benjamin netanyahu

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul statului Israel, vorbește într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO despre decizia președintelui Donald Trump de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, recunoscând astfel Ierusalimul drept capitala Israelului. Netanyahu dezvăluie că există discuții diplomatice cu mai multe țări, inclusiv din Europa, în vederea mutării ambasadelor la Ierusalim.

Reporter: - Toată lumea a fost surprinsă când președintele Trump a anunțat mutarea ambasadei SUA la Ierusalim. Dumneavostră ați fost surprins?

Benjamin Netanyahu: - Nu am fost surprins, pentru că a promis în campania electorală că va face asta și a făcut ceea ce a promis. A făcut ceea ce era corect. Este absurd să susții, la 3000 de ani de când Regele David a stabilit că Ierusalimul este capitala noastră și la 70 de ani de când Ierusalimul este capitala statutul evreu modern, că Ierusalimul nu este capitala noastră. Președintele Trump spune ceea ce este evident. Mă bucur că a spus ceea ce știe toată lumea că este adevărat. El a avut curajul să o spună.

Reporter: - Ce v-a surprins mai mult, reacțiile din lumea arabă, răspunsul țărilor europene...?

Benjamin Netanyahu: - Nu am văzut o reacție așa de puternică în capitalele arabe. Din contră. Poate au existat mai multe reacții în unele capitale europene decât în capitalele arabe. Cred că uneori oamenii au acceptat minciuni. Este o minciună des întâlnită că nu ar trebui să spui că Ierusalimul este capitala Israelului. Oamenii au tot repetat-o până când cineva a avut curajul să spună că „împăratul este gol”. Unde are loc în acest interviu?

Reporter: - În Ierusalim.

Benjamin Netanyahu: - Da. Acesta este biroul prim-ministrului. În Ierusalim. Parlamentul nostru este în Ierusalim. Curtea Supremă a Israelului este la câteva străzi distanță, în Ierusalim. Aici este sediul Guvernului, aici va rămâne și, prin urmare, este ridicol să presupunem altceva.

Reporter: - Însă deocamdată doar Guatemala și SUA au anunțat că își vor muta ambasadele la Ierusalim.

Benjamin Netanyahu: - Cred că multe țări vor lua exemplu. Avem discuții cu mai multe țări.

Reporter: - Cum (au loc aceste discuții - n.r.)?

Benjamin Netanyahu: - Este ușor. Vorbim pur și simplu. Cred că există un interes din partea mai multor țări să procedeze la fel. După ce SUA își vor muta ambasada, mă aștept ca și alte țări să facă la fel în scurt timp.

Reporter: - Chiar și țări europene?

Benjamin Netanyahu: - Unele țări europene, da.

Reporter: - De credeți că acest proces se desfășoară atât de lent?

Benjamin Netanyahu: - Durează ceva timp până când oamenii se adaptează noilor realități. Acest lucru este adevărat în toate domeniile. Dar cred că acest proces este de neoprit. În curând vom vedea din ce în ce tot mai multe țări vom accepta realitatea.

***

Interviul integral acordat de Benjamin Netanyahu portalului STIRIPESURSE.RO va fi publicat în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.