Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu şi Benny Gantz se vor întâlni săptămâna viitoare cu Donald Trump, pentru a discuta despre pacea în Orientul Mijlociu

trump netanyahu

Preşedintele american Donald Trump i-a invitat la Washington pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi pe rivalul în alegeri al acestuia Benny Gantz, săptămâna viitoare, pentru a discuta despre planul pentru pace în Orientul Mijlociu al Casei Albe, a declarat joi vicepreşedintele american Mike Pence, scrie news.ro

”Preşedintele Trump mi-a cerut să transmit o invitaţie premierului Netanyahu să vină la Casa Albă, săptămâna viitoare, pentru a discuta probleme regionale, precum şi perspectiva de pace aici, pe Pământul Sfânt”, a spus Pence după o întâlnire cu Netanyahu la Ambasada SUA din Ierusalim.

Pence nu a făcut nicio referire la palestinieni, iar Nabil Abu Rudeineh, purtător de cuvânt al preşedintelui Mahmoud Abbas, a spus: ”Avertizăm Israelul şi administraţia SUS să nu treacă orice linie roşie”.

Citește și: Bilanțul epidemiei provocate de noul coronavirus a ajuns la 25 de morţi şi 830 de cazuri în China

Netanyahu a spus că a acceptat invitaţia Statelor Unite. Biroul său a anunţat că Netanyahu va pleca în Statele Unite duminică.

Liderul israelian, care are probleme politice şi legale în ţara sa, se îndreaptă spre al treilea rând de alegeri în mai puţin de un an, iar în noiembrie a fost inculpat pentru fapte penale. Premierul neagă acuzaţiile.

Analiştii politici din Israel consideră că invitaţia lui Trump este un gest de susţinere a aliatului său de dreapta.

Gantz, principalul rival politic al lui Netanyahu, un fost general de orientare de centru, a renunţat în această săptămânî la obiecţia sa ca planul de pace american să fie publicat înainte de alegerile generale din Israel, programate în luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.