Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu spulberă speculațiile. Mesajul transmis rudelor ostaticilor: 'Nu există o propunere reală din partea Hamas. Nu este adevărat'

nypost.com
netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a infirmat luni speculaţiile că în prezent se lucrează la o nouă eliberare de ostatici israelieni, afirmând că Israelul îşi asumă o iniţiativă nespecificată în absenţa unei oferte din partea grupării militante palestiniene Hamas, relatează Reuters, scrie AGERPRES.

"Nu există o propunere reală din partea Hamas. Nu este adevărat", le-a spus şeful guvernului reprezentanţilor familiilor ostaticilor potrivit biroului său, după ce aceştia au pătruns într-o şedinţă a unui comitet din parlament, cerând încheierea unui acord de eliberare.

"Spun acest lucru cât pot de clar, pentru că au existat atât de multe declaraţii incorecte care cu siguranţă au fost agonizante pentru voi. Pe de altă parte, există o iniţiativă din partea noastră, despre care nu voi furniza amănunte", a adăugat el.

Guvernul Netanyahu susţine că ofensiva israeliană - lansată în replică la atacurile din 7 octombrie din sudul Israelului ale Hamas soldate cu peste 1.140 de morţi şi răpirea a circa 250 de persoane, din care circa o sută au fost eliberate - este necesară pentru a pune presiune pe răpitorii palestinieni pentru a-i elibera pe ostatici în condiţii acceptabile.

Multe rude ale ostaticilor sunt însă îngrijorate că aceştia ar putea fi ucişi, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.