Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, surpriză inedită pentru Donald Trump: Israelul va numi un oraș după liderul SUA

trump netanyahu

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat marți că va numi o nouă comunitate înființată în Înălțimile Golan după președintele american Donald Trump, în semn de mulțumire față de recunoașterea suveranității Israelului asupra platoului, relatează Euronews, citat de Mediafax.

„Cetățenii israelieni au fost impresionați profund de decizia istorică a președintelui Trump”, a declarat Netanyahu, adăugând că urmează să înainteze Guvernului o rezoluție în acest sens.

De asemenea, oficialii israelieni au transmis că o gară din apropierea Zidului Plângerii din Ierusalim va purta numele președintelui american.

Operaţiunea 'De ce doar eu?': Rise Project îl îngroapă pe Onea cu înregistrările lui Negulescu

Preşedintele american Donald Trump a semnat în luna martie o ordonanţă executivă prin care a decis recunoaşterea suveranităţii Israelului asupra Înălţimilor Golan, măsura fiind condamnată vehement de Administraţia din Siria. Donald Trump a semnat controversatul document la Casa Albă, alături de premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Decizia preşedintelui Donald Trump privind recunoaşterea suveranităţii israeliene asupra Platoului Golan nu modifică statutul regiunii, ci erodează credibilitatea Statelor Unite, a reacţionat Liga Arabă, avertizând că organizaţia ar putea adopta o rezoluţie favorabilă Siriei.

Israelul a ocupat Platoul Golan în "Războiul de Şase Zile" din 1967, extinzând controlul asupra acestui teritoriu în 1981. Niciun alt stat nu recunoaşte suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.