Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu: Teama premierului libanez este un semnal de alarmă

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat sâmbătă că demisia omologului său libanez, Saad Hariri, şi motivele invocate de acesta trebuie să reprezinte "un semnal de alarmă" pentru întreaga lume cu privire la ambiţiile Iranului, relatează AFP. 

Prim-ministrul libanez, Saad Hariri, a anunţat mai devreme în cursul zilei de sâmbătă demisia sa, acuzând mişcarea armată Hezbollah şi pe aliatul iranian al acesteia de "supremaţie" asupra Libanului. El a mai afirmat că se teme pentru viaţa sa. 

Demisia sa, "precum şi declaraţiile sale reprezintă un avertisment adresat comunităţii internaţionale pentru a acţiona împotriva agresiunii iraniene", a declarat Benjamin Netanyahu într-un comunicat dat publicităţii de biroul său. 

Israelul susţine că mişcarea libaneză Hezbollah, împotriva căreia a luptat în 2006, deţine controlul în Liban şi încearcă să îşi consolideze rolul în Siria vecină unde membrii săi sunt aliaţi ai forţelor regimului de la Damasc. 

"Această agresiune pune în pericol nu doar Israelul, ci întregul Orient Mijlociu", a mai spus premierul israelian. 

Saad Hariri şi-a anunţat demisia într-un discurs retransmis de un post de televiziune din Arabia Saudită, marele adversar regional al Iranului. 

"Iranul are supremaţia asupra destinului ţărilor din regiune (...) Hezbollahul este braţul Iranului nu doar în Liban, ci şi în alte ţări arabe", a denunţat Hariri, un apropiat al Riadului. 

El a acuzat Teheranul că a "creat un stat în stat" şi că doreşte "să aibă ultimul cuvânt în probleme Libanului". 

Pentru ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, premierul Saad Hariri a confirmat ceea ce Israelul a spus de multă vreme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.