Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu, discuții cruciale cu aliații - Întâlnire 'decisivă', duminică, pentru evitarea alegerilor anticipate

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunţat sâmbătă o întâlnire "decisivă", duminică, cu ministrul de finanţe, Moshe Kahlon, pentru a încerca să-l convingă să nu provoace alegeri anticipate, relatează AFP, conform agerpres.ro

Majoritatea prim-ministrului s-a redus la un vot în parlament (61 din totalul de 120) ca urmare a demisiei, miercuri, a ministrului apărării, Avigdor Lieberman, liderul partidului naţionalist Yisrael Beitenu. 

Avigdor Lieberman a protestat astfel faţă de armistiţiul încheiat indirect între Israel şi islamiştii palestinieni din Hamas şi aliaţii acestora după o serie de altercaţii extrem de dure în Fâşia Gaza. 

Moshe Kahlon, şeful partidului de centru Kulanu (10 locuri) al cărui sprijin este vital pentru supravieţuirea coaliţiei, s-a pronunţat pentru organizarea de alegeri "cât mai repede posibil", în timp ce legislatura actuală se încheie abia în noiembrie 2019. 

"Mă voi întâlni cu Moshe Kahlon înainte de şedinţa de guvern săptămânală, duminică, pentru o ultimă încercare de a-l convinge să nu dea jos guvernul", a scris prim-ministrul pe contul său de Twitter.

ALDE și-a stabilit ținta pentru alegerile europarlamentare - Anunțul făcut de Tăriceanu. Cine este sigur pe listă


"Nu trebuie să dai jos un guvern de dreapta. Toţi membrii Likud (partidul lui Benjamin Netanyahu) doresc să continue să conducă statul încă un an", a adăugat el. 

Un alt membru al coaliţiei, Naftali Bennett, ministru al educaţiei şi lider al partidului naţionalist Căminul Evreiesc (8 locuri), a cerut să preia portofoliul Apărării. Susţinerea acestei formaţiuni este, de asemenea, necesară pentru asigurarea majorităţii guvernamentale. 

Vineri, prim-ministrul a respins această cerere şi a anunţat că va asigura interimatul la Ministerul Apărării. 

Naftali Bennett a reacţionat sâmbătă seară afirmând la un post de televiziune privat că Avigdor Lieberman "a dat jos guvernul, nu mai există guvern, ne îndreptăm spre alegeri anticipate, nu există altă alternativă". 

"Împreună cu Moshe Kahlon, am căzut de acord să spunem că nu mai există guvern", a adăugat Naftali Bennett, citat de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.