Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri murdare făcute de unele benzinării: ANPC a aplicat amenzi de peste un milion de euro

Radu Pop
carburanti

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 6,720 de milioane de lei pentru un număr de 608 operatori economici verificaţi din sectorul distribuţiei de carburanţi, pentru practici comerciale incorecte, a afirmat, joi, Paul Anghel, director general în cadrul instituţiei.

"Noi nu putem să intrăm în politica de preţ a operatorului economic. În schimb, dacă verificăm loturile de produse într-o relaţie corectă producător - consumator şi aici mă refer la consumatorii de carburant şi cel care distribuie, acesta a cumpărat carburantul la un anumit preţ şi l-a distribuit la momentul respectiv crescând nejustificat şi printr-o practică comercială incorectă", a arătat Anghel, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că preţul carburanţilor se raportează la barilul de petrol şi la o cotaţie bursieră, iar preţul final ar trebui să fie proporţional cu aceste cotaţii.

"În momentul în care preţul din benzinării se raportează la barilul de petrol, la preţ internaţional, în momentul în care barilul a scăzut, nu s-a întâmplat să scadă preţul benzinei şi motorinei. În acest cazuri, scumpirile acestea pot fi considerate practică comercială incorectă", a mai spus Anghel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.