Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benzinarii nu sunt obligați să taie prețul la pompă - Ordonanța privind reducerea prețului la benzină cu 50 de bani e opțională

Facebook
Virgil Popescu

Benzinarii din România nu vor fi obligați să reducă prețul  la pompă pentru consumatori. Este informația pe care a clarificat-o ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Ordonanța oferă un cadru legislativ și o conformare benevolă. Nu e obligatorie. Eu din ce cunosc în  piață sunt convins că benzinăriile din piață vor aplica această reducere de 50 de bani", a declarat Virgil Popescu.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a anunţat că astăzi Executivul a aprobat ordonanţa de Urgenţă privind susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină. Ministrul Energiei a spus că Ordonanţa intră în vigoare în această noapte. Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care o aplică, a mai spus Popescu.

Virgil Popescu a arătat că Ordonanţa prevede reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de atat şi 25 de bani va fi o reducere voluntară pe care voluntar o vor aplica lanţurile de benzinării, în cazul în care doresc să ia şi această reducere de la buget de 25 de bani.

Ministrul Energiei a precizat că Ordonanţa intră în vigoare în această noapte.

”Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt,în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări”, a precizat Popescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.