Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berarii cehi au dat lovitura - Exporturile de bere ale Cehiei au crescut cu 11%

bere

Berarii cehi au exportat anul trecut o cantitate record de 5,16 milioane hectolitri de bere, în creştere cu 11% comparativ cu 2017, iar pentru prima dată în istorie volumul exporturilor de bere în cisterne şi butoaie l-a depăşit pe cel în sticle şi cutii, a anunţat Asociaţia producătorilor de bere şi malţ din Cehia, informează postul public de radio din Cehia, potrivit Agerpres.

Cehii se numără printre cei mai mari băutori de bere din lume, cu un consum anual de 141 de litri pe cap de locuitor, însă experţii susţin că este puţin probabil ca acest consum intern să crească. În schimb, producţia de bere a Cehiei continuă să crească graţie interesul de peste hotare.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei producătorilor de bere şi malţ din Cehia, Jirí Veselý, în ultimii 11 ani exporturile de bere ale Cehiei au crescut cu 62%. Exporturile de bere spre ţările din UE au crescut cu 10% în 2018 şi în prezent sunt echivalente cu aproximativ 80% din exporturile totale. Cel mai mare importator de bere cehească este Slovacia, urmată de Germania şi Polonia.

De asemenea, exporturile de bere ale Cehiei spre ţările din afara UE au crescut cu o cincime în 2018. De exemplu, Rusia şi-a majorat importurile de bere din Cehia cu 54%, în special cu prilejul Campionatului Mondial la fotbal.

Printre noii importatori de bere din Cehia se numără Antarctica, Angola, Bahrein, Insulele Bermude, Filipine, Senegal şi Ecuador.

În timp ce consumatorii cehi preferă bere la cutie sau la sticlă, exporturile de bere sunt dominate de berea în butoaie sau cisterne. Anul trecut berarii cehi au exportat peste 2,6 milioane hectolitri de bere în butoaie sau cisterne, comparativ cu 2,5 milioane de hectolitri de bere în sticle, cutii sau mini-butoaie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.