Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berbeceanu, numit prefect al Capitalei! Ionel Dancă dă asigurări: 'Au fost respectate toate condiţiile legale'

Inquam Photos
Traian Berbeceanu

Toate condiţiile legale au fost respectate pentru numirea lui Traian Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei şi asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale acestuia nu există dubii în spaţiul public, a afirmat vineri şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

"Asupra probităţii morale şi competenţelor profesionale ale domnului Traian Berbeceanu nu cred că există dubii în spaţiul public. În ceea ce priveşte chestiunile procedurale, pentru numirea domniei sale în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti au fost respectate toate condiţiile legale", a precizat Dancă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întrebat în legătură cu faptul că Traian Berbeceanu a fost numit, iniţial, într-o funcţie la grupul PNL din Camera Deputaţilor pentru a putea fi desemnat, ulterior, în funcţia de prefect.

BREAKING - Klaus Iohannis cere reexaminarea legii care dă dreptul Parlamentului să stabilească data alegerilor. Legea a trecut deja de CCR


Ionel Dancă a menţionat că în cazul fostului prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, "s-a aplicat formula mobilităţii în funcţie, respectiv detaşarea acestuia în cadrul corpului de inspectori guvernamentali".

"Corpul inspectorilor guvernamentali este corpul aflat la dispoziţia Guvernului, pentru diverse reglementări, atribuţii, în ceea ce priveşte zona aceasta de monitorizare, asistenţă, a serviciilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, este o zonă de competenţă unde Guvenul a considerat că domnul Gheorghe Cojanu poate să activeze în continuare, în timp ce, evident, pentru funcţia de prefect Guvernul a decis că este oportună înlocuirea acestuia cu altă persoană, cu domnul Traian Berbeceanu", a precizat Dancă.

Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de Guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial. Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, care a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.